Pengar

Kan man bli rik som trucker?

Den fråga som jag ständigt ställs av människor i min närhet är hur mycket pengar jag egentligen tjänar på mitt ganska så slitsamma och i perioder monotona och tråkiga jobb. Jag brukar aldrig svara med någon exakt summa, och tänker inte nämna det här heller för er.

Men jag kan däremot informera alla läsare om att det är ett faktum att det är just pengarna som gör att människor dras till den här branschen. För att vara ett traditionellt och klassiskt yrke för arbetarklassen så är det väldigt bra betalt. Men ersättning och löner varierar naturligtvis med vilken speciell kompetens du har, din erfarenhet och vilka uppdrag du är villig att ta på dig.

Utan att nämna några summor så kan jag säga att du om jämför med en vanlig förare av budbil så är lönen ungefär det tredubbla beroende på vilket företag du arbetar för. Jag tänker här inte avslöja vad min arbetsgivare heter, men en enkel sökning på Google kan ge dig en god inblick i vilka företag som är etablerade i Sverige och arbetar med internationella transporter.

Så kan man bli rik undrar du? Nja, det beror ju på din villighet att anstränga dig, skaffa de licenser och tillstånd som krävs och att du hittar rätt arbetsgivare. Men i den här branschen, liksom i många andra, så kan man tjäna en hel del pengar och leva mycket gott om man bara är villig att anstränga sig. Med rätt planering så är det inte heller nödvändigt att jobba mer än en normal arbetsvecka, alltså runt 40 timmar, men då får man ta med i beräkningen att man inte alltid får betalt för restid då man åker utan gods hem till Sverige igen.

sormlast