Ta med dina barn i lastbilen

-1En av de svåraste delarna av jobbet för en lastbilschaufför är att vara borta från familjen under längre perioder. Det är svårt att vara ute på motorvägen timme efter timme och veta att dina barn är hemma kör runt trädgården utan att du jagar dem och för att utföra skolprojekt och läxor utan din hjälp.

Men har du någonsin tänkt att de skulle vara de som faktiskt saknas dig? Körning över hela landet kan ofta vara lika bra utbildning som skolan. Många föräldrar tar sina barn på semester så varför inte du? Föreställ dig att dina barn stirrar på sevärdheter runt dem. Erfarenheterna ett barn kan få från att se världen kommer att visa sig ovärderligt senare i livet.

Hur lärare anser om det kommer att variera från skola till skola men alla av dem skulle uppskatta att veta när och hur länge ditt barn kommer att vara borta. Ge dem tid att skapa lektioner för ditt barn skulle vara alltför mycket hjälpsamt. Vissa öppensinnade lärare kan välja att tilldela ditt barn en uppsats över de platser som ingår i familjens semester eller kanske hålla en dagbok eller videologg att dela med klassen när de återvänder. Andra kan helt enkelt ge dem läxor och uppdrag för skolgången de missar.

Du bör alltid vara medveten om hur ditt barn presterar i skolan så att du kan avgöra om de kan ta en längre ledighet utan att lida av det. Titta ärligt på ditt barn och avgör om de har förmågan att fånga upp borttappade studier efter semestern. De kanske kämpar i klassrummet och att ta ut dem kunde tillfälligt hindra deras lärande. Om så är fallet gör en plan med lärarna och håll dig  uppdaterad om deras skolarbete. Men om ditt barn är en out-of-the-box tänkare skulle det bästa för dem kunna vara en tillfällig paus från det traditionella klassrummet genom ett ”on-the-road” lärande. Resor kan vara precis det de behöver för att njuta av ett livslångt lärande.

Slutligen, kom ihåg att läraren är inte ansvarig för att lära ditt barn vad de missat när de återvänder. Det faller på dig och ditt barn att få jobbet gjort.

Om du har turen att arbeta för en av de åkerier som tillåter att din familj reser med dig så kom ihåg att stegen ovan kan säkerställa en smidig övergång i och utanför skolan för dina barn. Att resa med barn är ju lite mer kostsamt privat då det är bättre för barn att sova på ett hotell och då företrädesvis med en pool så att barnen kan leka av sig lite efter en dag i lastbilshytten. Att sova flera i hytten blir inget bra, tro mig.